Verhuren aan expats

Ben je van plan om een lange tijd op reis te gaan of heb je een tweede woning die je niet leeg wilt laten staan? Het verhuren van je woning aan expats biedt de oplossing. Wil je meer informatie over het verhuren van je huis aan expats of over onze werkwijze in het algemeen? Neem contact op met Woonhuyz.

Wat wordt er bedoelt met een expat?

Expats zijn personen die op tijdelijke basis werkzaamheden verrichten op Nederlands grondgebied. Vaak werken zij bij internationale organisaties en zijn zij voor een tijdelijk klus hier. Vaak gaat dit om hoogopgeleiden. In Nederland is er namelijk spraken van een tekort als het gaat om professionals op het gebied van ICT en techniek.

Een appartement of ander soort woning verhuren aan expats?

Het verhuren van een appartement of ander soort woning aan expats heeft een aantal voordelen. De verhuur periode is vaak kort omdat expats een aantal maanden tot enkele jaren in Nederland verblijven. Met een verhuurder uit Nederland heb je vaak te maken met een langere verhuur periode en is het lastiger als je zelf weer in je eigen woning wilt gaan wonen.

Een huis verhuren aan expats brengt ook enigszins een zekerheid met zich mee. Je verhuurt namelijk je appartement aan iemand die vaak hoog opgeleid is en ook een daarbij behorend salaris verdient. Dit geeft meer zekerheid dan bijvoorbeeld een student. Vaak komen Expats ook alleen naar Nederland toe en veroorzaken daarmee weinig overlast aan een woning en eventuele buren.

Huur wordt gedeeltelijk betaald door opdrachtgever

Het verhuren van de woning komt met nog een voordeel. Naast dat zij over het algemeen een goed salaris hebben, wordt vaak een deel van de huur ook betaald door de werkgever.

Welk type huis kun je via ons verhuren?

Heeft u een tweede woning, een extra appartement of een volledig wooncomplex? Woonhuyz helpt u bij het vinden van een geschikte huurder. Wanneer u via ons wil verhuren is het belangrijk dat het gaat om een zelfstandige woonruimte. Dat betekent dat de woning een eigen huisnummer, keuken en badkamer heeft en dat de huurder zich er kan inschrijven. Daarnaast gaat het om een woning die u minimaal één jaar verhuurt.

Werkwijze huis verhuren

Woonhuyz houdt zich voornamelijk bezig met het verhuren van woningen en de bemiddeling daarin. Daarnaast houden wij ons ook bezig met begeleiding van de aankoop en verkoop van koophuizen en ook nieuwbouwprojecten, hypotheekadvies, vastgoed advies en vastgoedontwikkeling. Wij richten ons steeds meer op het beheer van woningen of het nu gaat om 1 woning of een heel complex. Wij helpen woningzoekenden met het vinden van een passende woning. Wij zijn er voor particulieren verhuurders of verkopers, investeerders, woningzoekenden, en iedereen die meer wilt weten over vastgoed of ontwikkeling.

Intake en fotosessie op locatie

Als u heeft aangegeven dat u de woning via ons wil verhuren maken we eerst een afspraak voor een intake in het te verhuren object. Er worden foto’s gemaakt voor de website en andere platformen en de maximale huurprijs wordt berekend op basis van de WWS puntentelling van overheid. U kunt er ook voor kiezen om professionele foto’s van de woning te laten maken. De kosten hiervoor zijn € 175,-. Tijdens dit gesprek heeft u uiteraard ook de mogelijkheid om uw voorkeuren aan te geven en leggen we overige afspraken vast.

Verhuurbemiddeling

1. Online plaatsen van de woning

Wij verzorgen een aantrekkelijke opmaak van de foto’s en een passende tekst. Deze plaatsen we op onze eigen website, Pararius, Rooftrack, Trovit, Huurda, Jaap, Huislijn, Moviq, Huurwoning.nl, Huurwoningen.org en XPatrentals.com.

2. Uitgebreide screening van huurkandidaten

Wij vinden het belangrijk dat u de woning verhuurt aan een betrouwbare huurder. Alle huurkandidaten worden daarom eerst door ons onderworpen aan een uitgebreid antecedentenonderzoek, identiteitscontrole en een creditcheck.

3. Begeleiden van bezichtigingen

Wij kunnen de bezichtigingen voor u doen, maar wij bieden ook de mogelijkheid dat u de bezichtigingen zelf doet. Wanneer u ervoor kiest om zelf de bezichtigingen uit te voeren dan ontvangt u van ons tot 25% korting op het courtagebedrag.

4. Voorstellen huurder en opmaken huurcontract

Wanneer wij een geschikte huurder hebben gevonden, dan stellen we deze uiteraard eerst aan u voor. Zijn alle partijen tevreden, dan maken wij het huurcontract op. Dit gaat om een huurcontract op maat inclusief bijzondere bepalingen (uw voorwaarden).

5. Nazorg

U heeft een geschikte huurder, maar dat is niet waar onze dienstverlening stopt. Gedurende het contract verzorgen wij een voor- en eindinspectie met bijbehorend inspectierapport en foto’s, klachtenafhandeling en eventuele andere nazorg.

Mocht er zich gedurende de looptijd van het contract toch een vervelende situatie voordoen tussen huurder en verhuurder dan komen wij volledig op voor de belangen van de verhuurder met daarin een bemiddelende positie.

Kosten verhuren

De kosten voor het verhuren zijn gelijk aan 1 maand huur incl. BTW. Wilt u meerdere woningen verhuren dan maken wij een prijsopgave voor u. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan geheel vrijblijvend het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Denkt u ook aan het laten beheren van uw woning, dit doen wij graag voor u. Kijkt u even bij beheer.

Specialist in huurwoningen

Woonhuyz verhuurmakelaar houdt zich voornamelijk bezig met het verhuren van woningen en de bemiddeling daarin in de regio Alkmaar. Daarnaast houden wij ons ook bezig met begeleiding van de aankoop en verkoop van koophuizen en ook nieuwbouwprojecten, hypotheekadvies, vastgoed advies en vastgoedontwikkeling vallen onder onze expertise. Wij richten ons steeds meer op het beheer van woningen of het nu gaat om 1 woning of een heel complex. Wij helpen woningzoekenden met het vinden van een passende woning. Wij zijn er voor particulieren verhuurders of verkopers, investeerders, woningzoekenden, en iedereen die meer wilt weten over vastgoed of ontwikkeling. Wil je meer weten over de werkwijze van onze makelaar? Neem vrijblijvend contact op. Wij beantwoorden graag alle vragen die je mogelijk hebt over het verhuren of huren van een huis.