Wat is een hypotheekadvies?

Tijdens een hypotheekadvies krijg je antwoorden op vragen rondom het kopen en financieren van een huis van een hypotheek expert of adviseur. Een adviseur helpt je bij het berekenen van de maximale hypotheek, het kopen van een (eerste) huis, bij het oversluiten van een hypotheek en bij het bepalen van het soort hypotheek en tegen welke voorwaarden.

Huis kopen en passend hypotheek advies 

Wanneer je een huis wilt kopen en financieren gaat dit vaak over veel geld. De beslissing over de hypotheek wil je daarom goed doordacht maken. Ben je van plan om een woning te kopen, maar wil je eerst onafhankelijk advies over de mogelijkheden van een hypotheek? Woonhuyz helpt je aan topadviseurs die je helpen inzichtelijk te krijgen wat u kunt lenen en wat je zelf als eigen inleg zal moeten investeren.

Het is een hele stap het kopen van een woning. De woningmarkt is oververhit en de zoektocht naar een koopwoning kan lastig en ingewikkeld zijn. Als je eenmaal een woning hebt kunnen aankopen begint het volgende proces, het regelen van een hypotheek. Het is fijn als het snel en goed verloopt. Wij kunnen jou helpen aan een goed en transparant advies over een hypotheek. De adviseur neemt jou mee om de verschillende aanbieders te vergelijken en om de juiste keuze te maken.

Woonhuyz helpt je aan onafhankelijk hypotheekadvies 

Wij staan voor persoonlijk contact, goede kwaliteit met snelle service en zoeken altijd naar (creatieve) oplossingen. En dat is exact wat u nodig heeft in de zoektocht naar een passende hypotheek.

De snelste door efficiëntie! Bekijk hier de werkwijze:

Stap 1: Oriëntatie

Na het eerste telefonisch contact mail of upload je alle relevante financiële gegevens naar jouw persoonlijk adviseur.
Binnen 24 uur maken zij een afspraak op kantoor of bij je thuis en ontvang je een voorlopige financiële analyse, waarin de mogelijkheden besproken worden.

Stap 2: Eerste Actie

Wanneer je op grond hiervan besluit het adviestraject in te gaan, zal de adviseur de analyse verder uitwerken en je drie scenario’s voorleggen waarin jouw wensen, doelstellingen en mogelijkheden samenvloeien. Vervolgens wordt er op korte termijn een afspraak gemaakt op kantoor voor een adviesgesprek met een erkend financieel onafhankelijk adviseur.

Stap 3: Financieel Rapport

Vervolgens zal de hypotheekbemiddelaar een Financieel Plan uitwerken, waarin je krijgt voorgelegd en toegelicht welke mogelijkheden er in jouw situatie zijn, bij welke geldverstrekker, tegen welke prijs en onder welke voorwaarden.
Omdat er met nagenoeg alle geldverstrekkers samen gewerkt wordt kun je verzekerd zijn van een scherpe aanbieding.

Stap 4: Uitvoering en bemiddeling

In deze fase is het snel, efficiënt en correct aanleveren van aanvraagformulieren en documenten essentieel voor een voortvarende afwikkeling van jouw aanvraag. Hoewel het je eigen verantwoordelijkheid is, zal jouw hypotheekadviseur je met raad en daad terzijde staan. Tot deze fasen behoren ook het tekenen van de hypotheekofferte en de gang naar de notaris voor de ondertekening van de hypotheekakte en het ontvangen van de sleutel!

Onze diensten

Woonhuyz houdt zich voornamelijk bezig met het verhuren van woningen en de bemiddeling daarin. Daarnaast houden wij ons ook bezig met begeleiding van de aankoop en verkoop van koophuizen en ook nieuwbouwprojecten, hypotheekadvies, vastgoed advies en vastgoedontwikkeling. Wij richten ons steeds meer op het beheer van woningen of het nu gaat om 1 woning of een heel complex. Wij helpen woningzoekenden met het vinden van een passende huurwoning in de regio Alkmaar. Wij zijn er voor mensen die particulier willen huren, verhuurders of verkopers, investeerders, woningzoekenden, en iedereen die meer wilt weten over vastgoed of ontwikkeling.Huis

De klanten vinden…

Fer zegt: “Via Woonhuyz kwamen wij bij onze adviseur terecht. We dachten het zal wel even duren voordat de adviseur contact zou opnemen, maar binnen 24 uur hadden we een afspraak en kwam Bart de volgende avond bij ons thuis. Hij nam de tijd om alle opties met ons te bespreken en het verhaal was heel duidelijk. Binnen korte tijd was onze hypotheek rond en konden wij ons weer focussen op onze nieuwe woning. Wij hebben een zeer fijne ervaring gehad.”

Jo-anne vertelt: “Wij zijn beide ondernemer en bij onze eigen bank moesten wij daarom een flinke opslag betalen voor het regelen van een hypotheek. We vonden dit heel vreemd en al helemaal omdat wij al zo een tijd bij deze bank bankieren. We kwamen via Woonhuyz bij deze adviseur terecht die ons als eerste aangaf geen opslag te vragen voor de aanvraag als ondernemer ondanks dat de berekeningen wel wat ingewikkelder zijn dan in loondienst. Ook wij hadden alles binnen 3 weken geregeld en waren heel blij met de snelle, duidelijke en fijne dienstverlening. We adviseren al onze vrienden en kennissen om via Woonhuyz hun hypotheek te regelen. Het pluspunt is na de toewijzing van een onafhankelijke adviseur heb je heel persoonlijk contact zonder tussenpersonen en wij hebben onze hypotheek bij een Belgische geldverstrekker omdat deze op dit moment de beste keuze was.”