Bent u op zoek naar een huurwoning in de regio Alkmaar? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij weten als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een geschikte huurwoning in Noord-Holland te vinden. Wij weten exact hoe de woningmarkt in elkaar steekt, beschikken over een flinke dosis passie en denken altijd in creatieve oplossingen om ook voor u een geschikte huurwoning te vinden. Wij bieden u de mogelijkheid om een zoekopdracht aan ons te geven op basis van No Cure No Pay.

Voor welke huurwoningen kunt u bij ons terecht?

Wij helpen u graag in de zoektocht naar een huurhuis. Dit kan een appartement, volledige woning of studio zijn. Wanneer u via ons op zoek gaat naar een huurwoning gaat dit altijd om een zelfstandige woonruimte met een eigen badkamer en keuken en een eigen huisnummer. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken of u zich wel of niet kan inschrijven op de locatie.

Werkwijze woning huren in Alkmaar

Woonhuyz houdt zich voornamelijk bezig met het verhuren van woningen en de bemiddeling daarin. Daarnaast houden wij ons ook bezig met begeleiding van de aankoop en verkoop van koophuizen en ook nieuwbouwprojecten, hypotheekadvies, vastgoed advies en vastgoedontwikkeling. Wij richten ons steeds meer op het beheer van woningen of het nu gaat om 1 woning of een heel complex. Wij helpen woningzoekenden met het vinden van een passende huurwoning in de regio Alkmaar. Wij zijn er voor mensen die particulier willen huren, verhuurders of verkopers, investeerders, woningzoekenden, en iedereen die meer wilt weten over vastgoed of ontwikkeling.

Bezichtiging huurwoning

U heeft een mooie woning tussen ons aanbod gevonden. Als eerste plannen wij een vrijblijvende bezichtiging met u in, geen documenten aanleveren van te voren want dat is voor een later moment. Het is wel raadzaam om uw dossier al klaar te hebben, zodat als u de woning wilt accepteren u direct kunt handelen. Wij kunnen ter plaatse uw vragen beantwoorden en leiden u door de woning. Onze medewerker voorziet u van alle informatie over de betreffende huurwoning en kan antwoord geven op al uw vragen. Het bezichtigen van een huurwoning kan ingepland worden op een tijdstip dat het u het beste uitkomt. Soms ook op afspraak buiten kantoortijden, in de avonduren of op zaterdag.

Acceptatiedossier

De woning voldoet aan uw woonwensen en al uw vragen zijn beantwoord? Dan kunt u de woning accepteren. Hiervoor dienen diverse documenten te worden aangeleverd. Misschien heeft u zich al ingeschreven en hebben wij reeds uw documenten in ons bezit. Mochten wij deze nog niet bezitten, dan vragen wij u om de acceptatie/inschrijfdocumenten in te vullen en samen met de daarin gevraagde kopieën te mailen naar ons. U geeft aan met het invullen van het acceptatieformulier dat u instemt met een screening. Wij screenen iedere kandidaat voordat zij de woning toegewezen krijgen.

Overdracht!

Na de toewijzing volgt de sleuteloverdracht. Vooraf betaald u de eerste verhuurnota. Samen lopen wij de woning door en wordt er een digitaal opleveringsformulier opgemaakt. Het huurcontract wordt ondertekend en u ontvangt de sleutel. Uiteraard staan wij ook na de overdracht nog voor u klaar. U kunt rekenen op nazorg.

Kosten huurwoningbemiddeling

U heeft een woning van ons op het oog en u wilt de woning bezichtigen. In dit geval zijn de kosten voor de verhuurder en niet voor u. 

U heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van de zoekservice en heeft ons een zoekopdracht gegeven. Wij beginnen met een kennismaking, maken direct uw huurdossier op orde, gaan actief op zoek naar woonruimte bij andere aanbieders en maken gebruik van ons netwerk, wij sturen al het aanbod aan u door en maken indien gewenst een afspraak met de aanbieder voor een bezichtiging, doen de onderhandeling, kijken het huurcontract zorgvuldig na en gaan mee met de oplevering incl. nazorg, dan betaald u eenmalig € 995,- incl. BTW