Eigen huis verhuren?

Er zijn meerdere redenen waarom u ervoor kiest om uw woning te verhuren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw woning te koop staat, dat u tijdelijk naar het buitenland verhuist of dat u een tweede woning in bezit hebt die u wilt verhuren.

Het klinkt aantrekkelijk om uw eigen woning te verhuren, zeker in de huidige huizenmarkt. Naast het gebrek aan koopwoningen, is ook het aanbod in huurwoning schaars. Daar kunt u slim op inspelen zou u denken, want de huizenprijzen schieten omhoog. Toch bent u als verhuurder gebonden aan regels die de huurder in bescherming neemt. Daarnaast is het vinden van de geschikte huurder ook essentieel. De huurder bepaalt namelijk of het verhuren van de eigen woning een succes is of juist een hoofdpijn zaak.

Mijn woning verhuren

Wij helpen verhuurders bij alle zaken omtrent het verhuren van een woning. Dit is een samenwerking. Wij weten als geen ander hoe de huizenmarkt, en met name de verhuurmarkt, in elkaar steekt. We helpen u graag met het vinden en screenen van huurders, het opstellen van contracten en het bepalen van de huurprijs.

Heeft u vragen over het verhuren van uw woning of zoekt u naar ondersteuning binnen het proces? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag in het proces van het verhuren van uw eigen woning.

Waar moet u op letten bij het verhuren van uw woning?

U kunt niet zomaar iedere huurprijs voor uw woning vragen. De overheid heeft hier een puntensysteem voor ontwikkeld om te voorkomen dat huurders de huurprijs van sociale huurwoningen nog wel kunnen betalen. Op de website van de overheid vind je de veelgestelde vragen voor verhuurders.

Welke woningen helpen we u verhuren?

Heeft u een tweede woning, een extra appartement of een volledig wooncomplex? Woonhuyz helpt u bij het vinden van een geschikte huurder. Wanneer u via ons wil verhuren is het belangrijk dat het gaat om een zelfstandige woonruimte. Dat betekent dat de woning een eigen huisnummer, keuken en badkamer heeft en dat de huurder zich er kan inschrijven. Daarnaast gaat het om een woning die u minimaal één jaar verhuurt.

Werkwijze woning verhuren

Woonhuyz houdt zich voornamelijk bezig met het verhuren van woningen en de bemiddeling daarin. Daarnaast houden wij ons ook bezig met begeleiding van de aankoop en verkoop van koophuizen en ook nieuwbouwprojecten, hypotheekadvies, vastgoed advies en vastgoedontwikkeling. Wij richten ons steeds meer op het beheer van woningen of het nu gaat om 1 woning of een heel complex. Wij helpen woningzoekenden met het vinden van een passende woning. Wij zijn er voor particulieren verhuurders of verkopers, investeerders, woningzoekenden, en iedereen die meer wilt weten over vastgoed of ontwikkeling.

Intake en fotosessie op locatie

Als u heeft aangegeven dat u de woning via ons wil verhuren maken we eerst een afspraak voor een intake in het te verhuren object. Er worden foto’s gemaakt voor de website en andere platformen en de maximale huurprijs wordt berekend op basis van de WWS puntentelling van overheid. U kunt er ook voor kiezen om professionele foto’s van de woning te laten maken. De kosten hiervoor zijn € 175,-.
Tijdens dit gesprek heeft u uiteraard ook de mogelijkheid om uw voorkeuren aan te geven en leggen we overige afspraken vast.

U wilt verzorgt zelf de foto’s
Als u uw eigen woning wilt verhuren, zien wij dit als een samenwerking. Wij kunnen u helpen met het maken van foto’s, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf aan te leveren.

Verhuurbemiddeling

1. Online plaatsen van de woning
Wij verzorgen een aantrekkelijke opmaak van de foto’s en een passende tekst. Deze plaatsen we op onze eigen website, Pararius, Rooftrack, Trovit, Huurda, Jaap, Huislijn, Moviq, Huurwoning.nl, Huurwoningen.org en XPatrentals.com.

2. Uitgebreide screening van huurkandidaten
Wij vinden het belangrijk dat u de woning verhuurt aan een betrouwbare huurder. Alle huurkandidaten worden daarom eerst door ons onderworpen aan een uitgebreid antecedentenonderzoek, identiteitscontrole en een creditcheck.

3. Begeleiden van bezichtigingen
Wij kunnen de bezichtigingen voor u doen, maar wij bieden ook de mogelijkheid dat u de bezichtigingen zelf doet. Wanneer u ervoor kiest om zelf de bezichtigingen uit te voeren dan ontvangt u van ons tot 25% korting op het courtagebedrag.

4. Voorstellen huurder en opmaken huurcontract
Wanneer wij een geschikte huurder hebben gevonden, dan stellen we deze uiteraard eerst aan u voor. Zijn alle partijen tevreden, dan maken wij het huurcontract op. Dit gaat om een huurcontract op maat inclusief bijzondere bepalingen (uw voorwaarden).

5. Nazorg
U heeft een geschikte huurder, maar dat is niet waar onze dienstverlening stopt. Gedurende het contract verzorgen wij een voor- en eindinspectie met bijbehorend inspectierapport en foto’s, klachtenafhandeling en eventuele andere nazorg.
Mocht er zich gedurende de looptijd van het contract toch een vervelende situatie voordoen tussen huurder en verhuurder dan komen wij volledig op voor de belangen van de verhuurder met daarin een bemiddelende positie.

Kosten verhuren woning

De kosten voor het verhuren van uw woning zijn gelijk aan 1 maand huur incl. BTW. Wilt u meerdere woningen verhuren dan maken wij een prijsopgave voor u. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan geheel vrijblijvend het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Denkt u ook aan het laten beheren van uw woning, dit doen wij graag voor u. Kijkt u even bij beheer.